I was that kid

YouTube Preview Image
Om ni inte sett videon så tycker jag ni ska göra det.
Nu när det bara är några dagar kvar till jul så går tankarna ganska mycket på vad man ska köpa till dom man inte redan hunnit köpa till, vart ska pengarna komma ifrån, när ska man hinna träffa alla man vill träffa. Jag är en av dom som faktiskt tycker att julen är ganska jobbig, Julen för mig är en mysig högtid med även en väldigt ångestfylld och jobbig högtid. jag önskar att julen kunde vara helt magisk och som i en film eller som man drömmer om men man måste inse att så är det inte. Det finns såååå många barn där ute som aldrig får uppleva att få presenter på julafton och det finns så många barn som blir misshandlade av sina föräldrar på julafton för att det finns alkohol med i bilden. Jag säger inte att man inte får dricka på julen men jag säger att man behöver inte sitta och dra i sig öl efter öl, eller snaps efter snaps, Julen handlar inte om vem som kan bli fullast, julen handlar om att man ska vara tillsammans och ha en mysig dag med nära och kära.
och på tal om presenter, vet ni vad det absolut värsta jag vet med jul är? Det jävla julklapps snacket, det värsta jag vet är att höra ”Mina föräldrar köper julkappar för flera tusen” och vet ni varför jag hatar just dom Orden? För att personen mittemot kanske är just den personen som aldrig får julklappar eller bara får för någon hundralapp.
När jag var liten ville jag ha det senaste hela tiden, jag ville ha dom dyraste sakerna men inte för att jag själv ville ha det utan för att alla andra skulle få det eller hade det. Jag var den ungen som krävde och skröt men en jul som förändrades min syn på det helt, Min mamma hade sagt upp sig från jobbet samma år så mina föräldrar kunde inte köpa lika dyra eller många julklappar och eftersom mina bröder var ganska unga och bodde hemma då så va det ännu värre, Den summan dom kunde köpa julklappar för fick vi tre dela på. och jag kommer ihåg att jag vart väldigt sur ett tag för att jag inte kunde få de jag önskade mig men när väl julafton kom så vaknade jag och var lika glad ändå, trotts att jag visste att jag inte fått exakt det jag önskade mig men jag sket i det, det var inte viktigt längre, det viktiga var att alla var glada och att jag fick något över huvudtaget. Så skulle en person säga till mig ” mina föräldrar köper julklappar för flera tusen” då hade den person vart väldigt lite omtyckt hos mig, föråt men det är sant. Jag tycker inte om människor som skryter, det är en sak att vara stolt och visa upp vad man har åstadkommit men att skryta hatar jag.
Idag har jag en egen ekonomi och kan köpa det jag vill ha själv och det är en sjukt go känsla att faktiskt kunna göra de. jag vill inte ha så mycket från mamma och pappa längre, jag uppskattar det lilla nu för tiden. 
Det jag vill säga med detta inlägg är att lägg inte julen på julklappar och allt sånt, det finns så mycket mer och det finns folk som inte firar någon jul alls eller som inte får julklappar. 
Ta hand om varandra!
 
 
blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>