Tillsammans kan vi förändra människors liv

I Falkenberg har vi en del uteliggare som bor i Buskar, toaletter, fontäner utan vatten, igår när jag och linnea var och fikade i stan så såg vi en sak som gjorde oss väldigt tankeställda, vi såg en uteliggare som vi vid tidigare tillfällen sätt, han gick idag och letade fimpar för att han var väldigt röksugen och det gjorde oss så ledsna att se.

och då fick vi igång en diskussion om vad man kunde göra för alla uteliggare vi har i just våran kommun. och vi kom på något som jag tror att till och med kommunen hade tyckt att det var en bra idé.

I Falkenberg har vi en stor byggnad som tidigare har varit ett ålderdomshem inte inte använts på åratal, det hade ju varit perfekt att sätta alla uteliggare där, dom har tak över huvudet och får mat, säng eller någon madrass att sova på. bara tak över huvudet hade betytt så mycket för dessa människor, vi ”Svenssons” kan inte ens tänka eller försåt hur mycket det hade betytt för dom för att för oss är det självklart att ha en säng att sova på, eller mat att äta varje dag flera gånger om dagen och allt annat överflöd vi har. men vart ska pengarna komma ifrån? hur ska vi kunna ha råd att ge dessa hemlösa/uteliggare detta? kommunen har ju inte råd att betala det så vad kan vi invånare göra?

jo vi kan göra så mycket vi bara kan, se det såhär: i hela Falkenbergs kommun bor det max 50 000 människor och hade alla dom lagt 10 kr var hade vi fått ihop 500 000!!!!! kr förstår ni hur mycket pengar det är och denna stora summan hade vi kunnat skämma bort dessa människor och låta dom få en chans att göra något åt deras situation, hjälpa dom få jobb eller bostad och medans vi hjälper dom med det kan vi låta dom bo på ett ställe som inte används som tillexempel detta gamla ålderdomshem som bara står tomt ändå.

att alla i hela kommunen kommer gå med på att lägga detta kanske är en önsketanke men jag tror att om vi bara gör detta tillsammans så kommer vi kunna lyckas, flera röster hörs mer än en så ni vill vi att ni hjälper oss att sprida detta budskap och hjälpa oss att göra några olyckligt lottade , otroligt lyckliga!

I samarbete med linnea gustavsson// nattstad.se/linndyy

images (3)

Hemlös-text

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>