Dagens ämne! Rökning

Rökning!

jag gjorde ett inlägg för ett tag sedan om just alkohol och rökning och jag fick väldigt bra respons på det så jag tänkte fördjupa mig i rökning denna gång!

när jag var 12 år så rökte jag första gången, jag har en rökande släkt så för att skylla från mig lite så aa men då rökte jag för första gången och jag tyckte nog inte att det smakade så gott egentligen men aa jag kanske kände mig lite cool eller nåt men på något sätt mådde jag bra , jag vet att det låter helt sinnes men ni kommer förstå sen…så jag fortsatte , kanske 1 cigg lite då och då och aa jag blev ju inte beroende så vad var problemet tänkte jag… en dag kom det , min morfar fik beskedet om att han hade fått tillbaka sin halscancer och att den var väldigt stor denna gången och skulle bli svårt att göra något åt då den spridit sig till lungorna så lite sällgifter och så men han klarade det inte det , 4 oktober avled han pågrund av över 40 års rökande eller det bidrog ju han blev bara 66 år gammal…och under sommaren han låg där så rökte jag , ganska mycket faktiskt , 1 -3 cigg i veckan inte varje vecka men ofta tillräckligt för att jag skulle må dåligt av det , men vet ni varför jag gjorde det , jag hade kommit över coolstaget nu var jag inne på beroendet och jag såg det som en nyckel till skratt och välmående, om jag rökte mådde jag bra, glömde var mina problem , ju mer jag rökte ju mer försvann dom men det var bara dte att dom försvann ju inte dom kom ju tillbaka och då tänkte jag att ”jag tar en och så blir det bra” FEL!!! det blir inte bra inte någonstans det blev bara värre och värre , ciggen fick mig att blunda för problemen och eftersom jag inte tog tag i dom så blev det en förlust! men just då så var det ett bra val tyckte jag! men sen när min morfar går bort så inser jag att jag kommer ligga där en dag om jag fprtsätter såhär och mina nära och kära kommer ta skada av det och nu när morfar ser mig uppifrån kommer han bli jättebesviken på mig att jag gör samma misstag som han , men jag var så djupt inne att jag fortsatte men jag trappande ner till 2 cigg i månaden kanske och den 25 december tog jag min sista cigg… jag har alltså varit rökfri sen dess och jag mår faktiskt väldigt bra av det , när problem kommer så löser jag dom oftast istället för att ta en cig och det är jag stolt över , men det var en dag i januari då jag sa till en person som inte hade en aning om detta att jag skulle sluta och jag får tillbaka reaktionen ” omg röker du, usch vad äckligt” typ , personen hade ju rätt men det var inte det som störde mig , det som ströde mig va att när man röker i min ålder känns det som ett rop på hjälp att man har problem och behöver hjälp att ta sig ur det inte ha folk som ser ner på än. och dte var precis vad denna person gjorde såg ner på mig för att jag hade gjort det! jag är inte stolt över att jag har gjort det men jag står för det, jag ser det som en lärdom för mig själv att röka e dumt… man lär sig av sina misstag! som sagt jag har varit rökfri sen december och det är jag så stolt över!

vad jag vill säga med detta är , börja aldrig röka det slutar bara vid förtidig död och skadar inte bara dig utan din omgivning också, och har du folk du känner som röker hjälp dom att sluta istället för att se dom som dåliga personer för alla är lika mycket väda oavsett vad!

hämta (1)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>